De gemeenteraad is een plek waar belangrijke beslissingen worden genomen. Beslissingen die ons allen aangaan. Beslissingen over ouderenhuizen, landbouwgrond, speelplekken etc. De mensen die in de gemeenteraad zitten hebben dus een grote verantwoording voor de inwoners van de gemeente Drimmelen. Ik ben van mening dat er een onjuiste verdeling is van jong en oud in de huidige gemeenteraad. Ik wil graag de algemene belangen behartigen van de jeugd en jongvolwassenen. Dit is een van de redenen waarom ik me verkiesbaar heb gesteld voor de aankomende verkiezingen.

Een klein stukje over mijzelf. Ik ben Twan Looije (Made), ik ben 23 jaar oud. Ik ben een echt verenigingspersoon. Zo zet ik mij bijvoorbeeld graag in als vrijwilliger bij de Madese Boys en ben ik in de Sinterklaas periode druk bezig met het blij maken van de jongste jeugd. Ik heb bij meerdere horecagelegenheden in de gemeente gewerkt. Dus de kans is groot dat ik u wel eens een kopje koffie, colaatje of een lekker biertje heb geserveerd. Ik heb bijna mijn bachelor Civiele Techniek behaald en deze kennis wil ik ook gebruiken bij de gemeenteraad.

Bij de aankomende verkiezingen zult u mij op plek 4 (Lijst 3) zien bij Combinatie Algemeen Belang. Een jonge gast in de politiek is niet uniek. Maar dit zal wel zorgen voor een frisse blik op de plannen en toekomst van onze mooie gemeente. Onderwerpen die ik erg belangrijk en interessant vind zijn natuur/leefomgeving, het verenigingsleven, sport en duurzaamheid. In de aankomende jaren wil ik mij in gaan zetten voor een schonere en recreatieve Biesbosch. Meer mogelijkheden om te sporten in de gemeente en het verbeteren van verkeersonveilige wegen.

Combinatie Algemeen Belang heeft in de afgelopen jaren al veel bereikt. Zo hebben zij mede ervoor gezorgd dat er meerdere speel(bos) voorzieningen aangelegd zijn, de bomen in de Marktstraat in Made behouden bleven, glasvezel in heel Drimmelen is aangelegd en het tegenhouden van de grootschalige zonnevelden rondom Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe en Wagenberg.

Vind u dit goede en belangrijke onderwerpen en ziet u ook in dat de jeugd de toekomst heeft. Stem dan 16 maart op mij,

 

Lijst 3, nummer 4, Twan Looije