Mijn naam is Ad Buijs, ik ben geboren in Hooge Zwaluwe (Helkant). Werkzaam als projectmanager.  

Sinds de herindeling in 1997-1999 en vanaf 2002 tot op heden heb ik zitting in de raad namens Combinatie Algemeen Belang en ben daarmee het langst zittend raadslid in de gemeenteraad. Samen met Teun van de Steenhoven vorm ik de fractie, waarin ik de taak van fractievoorzitter vervul. In 2002 ben ik ook toegetreden tot de hoorcommissie bestemmingsplannen, waarvan ik sinds 2010 voorzitter ben.

Ik ben met de politiek in aanraking gekomen door mijn vader, die in 1974 raadslid werd in de voormalige gemeente Hooge en Lage Zwaluwe. Ik heb de politiek met de paplepel ingegoten gekregen. In 1990 heeft mijn zus Henriette het stokje van mijn vader overgenomen en is raadslid geweest tot aan de gemeentelijke herindeling. Zelf was ik in die tijd bestuurslid van die  zelfde partij. In 1993 is Zwaluws Algemeen Belang opgericht en kwam als grootste partij in de gemeenteraad van Hooge en Lage Zwaluwe.

In 1992 ben ik voorzitter geworden van voetbalvereniging HZ’75, waarvoor ik al enkele jaren in het bestuur zat. Buiten het bestuurswerk om heb ik in die tijd 5 seizoenen voetbalwedstrijden gefloten voor de KNVB en fluit nu nog steeds wedstrijden bij voetbalvereniging HZ’75. Naast de voetbal hou ik mij graag bezig met van alles wat er in onze mooie gemeente Drimmelen afspeelt en ga dan ook graag het gesprek met onze inwoners aan. 

Mijn naam is Teun van de Steenoven, geboren in Hooge Zwaluwe. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer. Daarnaast ben ik raadslid voor de Combinatie Algemeen Belang, waarin ik samen met Ad Buijs de fractie vorm. Via Piet Meeuwissen ben ik met de partij in contact gekomen. Piet was voorzitter bij VV Zwaluwe, en vanaf ongeveer 1985 ben ik onder zijn leiding betrokken bij de legendarische "tentfeesten" van deze club. De climax was in 2006 met het 60-jarige bestaan, en tevens de laatste "tent" in de historie van de club. Stichting Zwaluwe is hieruit ontstaan en daar ben ik nu voorzitter van. De stichting organiseert o.a. de wandel- en fietsdriedaagse, en de Koningsdag (voorheen Koninginnedag). Spelletjes, een kindershow en bijeenkomst van gedecoreerden in de kern Lage Zwaluwe. Als vrijwilliger ben ik o.a. betrokken bij de intocht van de Sint in Hooge Zwaluwe, Sinterklaasavond van de allerkleinste VV Zwaluwe spelertjes, de 1e Drimmelense Nieuwjaarsduik en ik ben teammanager bij VV Bavel van de heren 1 Zondag. Ook trap ik mijn kilometers bij de Liniecrossers in Lage Zwaluwe mee. Voor wat betreft mijn keuze voor de Combinatie Algemeen Belang is die heel simpel. Het woord "Algemeen" hierin is van belang. Alle kernen van de Gemeente Drimmelen zijn namelijk belangrijk voor CAB!!!!! Daarbij zijn wij onafhankelijk doordat wij geen landelijke partij regels na hoeven te leven. Lokaal betrokken dus, zoals onze leden. Daar staan wij voor, daar gaan wij voor!!!!!!


Met vriendelijke groeten,

 

Teun van de Steenoven
tvandesteenoven@drimmelen.nl


Sarien is gemeenteraadslid geweest in de periode 2006-2010 en burgerlid in de periode 2010-2014. Toch kan zij de politiek niet loslaten en volgt zij deze al jaren op de voet. Het is voor mij tijd om me weer actief in te gaan zetten in de gemeente politiek en dan is CAB een partij die mij op het lijf is geschreven, aldus Sarien. Een partij die opkomt voor de belangen van onze inwoners en als dit nodig is, het debat met de wethouder of andere raadsleden niet uit de weg gaat. Ja-knikkers die nee bedoelen zijn er al teveel in de politiek. Tevens vindt zij het belangrijk dat erin de gemeenteraad een evenwichtige balans is tussen zowel vrouwen als mannen die de mening van de inwoners durven uit te spreken. Ze heeft daarom dan ook gekozen zichzelf verkiesbaar te stellen voor Combinatie Algemeen Belang en heeft er enorm veel zin in.

Ik ben Jac Praat, 54 jaar, en woon al sinds mijn 8e in  Lage Zwaluwe.  Ik heb 2 zonen (Lars en Youri). Ik heb een opleiding gehad voor registeraccountant en heb een postdoctorale studie afgerond op business Universiteit Nyenrode.  Ik ben werkzaam bij het ministerie van Financiën.  In mijn vrije tijd ben als vrijwilliger actief in het verenigingsleven. Zo ben ik bestuurslid bij muziekvereniging Alliance en haal ook voor Alliance oud papier op.  Ook doe ik regelmatig zaterdagochtend bardienst bij VV Zwaluwe, ben ik actief bij Heemkundekring Willem Snickerieme en klus ik bij de scouting Zwalaho. Ik heb een lange politieke ervaring. Zo ben ik sinds 1994 raadslid geweest voor Algemeen Zwaluws Belang en sinds 1999 raadslid voor de CAB. In februari 2017 ben ik tijdelijk gestopt als raadslid voor Teun van de Steenoven.