Sarien is gemeenteraadslid geweest in de periode 2006-2010 en burgerlid in de periode 2010-2014. Toch kan zij de politiek niet loslaten en volgt zij deze al jaren op de voet. Het is voor mij tijd om me weer actief in te gaan zetten in de gemeente politiek en dan is CAB een partij die mij op het lijf is geschreven, aldus Sarien. Een partij die opkomt voor de belangen van onze inwoners en als dit nodig is, het debat met de wethouder of andere raadsleden niet uit de weg gaat. Ja-knikkers die nee bedoelen zijn er al teveel in de politiek. Tevens vindt zij het belangrijk dat erin de gemeenteraad een evenwichtige balans is tussen zowel vrouwen als mannen die de mening van de inwoners durven uit te spreken. Ze heeft daarom dan ook gekozen zichzelf verkiesbaar te stellen voor Combinatie Algemeen Belang en heeft er enorm veel zin in.

Sarien is per 24-02-2024 fractievoorzitter.

Mijn naam is Teun van de Steenoven, geboren in Hooge Zwaluwe. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer. Daarnaast ben ik raadslid voor de Combinatie Algemeen Belang, waarin ik samen met Ad Buijs de fractie vorm. Via Piet Meeuwissen ben ik met de partij in contact gekomen. Piet was voorzitter bij VV Zwaluwe, en vanaf ongeveer 1985 ben ik onder zijn leiding betrokken bij de legendarische "tentfeesten" van deze club. De climax was in 2006 met het 60-jarige bestaan, en tevens de laatste "tent" in de historie van de club. Stichting Zwaluwe is hieruit ontstaan en daar ben ik nu voorzitter van. De stichting organiseert o.a. de wandel- en fietsdriedaagse, en de Koningsdag (voorheen Koninginnedag). Spelletjes, een kindershow en bijeenkomst van gedecoreerden in de kern Lage Zwaluwe. Als vrijwilliger ben ik o.a. betrokken bij de intocht van de Sint in Hooge Zwaluwe, Sinterklaasavond van de allerkleinste VV Zwaluwe spelertjes, de 1e Drimmelense Nieuwjaarsduik en ik ben teammanager bij VV Bavel van de heren 1 Zondag. Ook trap ik mijn kilometers bij de Liniecrossers in Lage Zwaluwe mee. Voor wat betreft mijn keuze voor de Combinatie Algemeen Belang is die heel simpel. Het woord "Algemeen" hierin is van belang. Alle kernen van de Gemeente Drimmelen zijn namelijk belangrijk voor CAB!!!!! Daarbij zijn wij onafhankelijk doordat wij geen landelijke partij regels na hoeven te leven. Lokaal betrokken dus, zoals onze leden. Daar staan wij voor, daar gaan wij voor!!!!!!


Met vriendelijke groeten,

 

Teun van de Steenoven
tvandesteenoven@drimmelen.nl


Een klein stukje over mijzelf. Ik ben Twan Looije (Made), ik ben 23 jaar oud. Ik ben een echt verenigingspersoon. Zo zet ik mij bijvoorbeeld graag in als vrijwilliger bij de Madese Boys en ben ik in de Sinterklaas periode druk bezig met het blij maken van de jongste jeugd. Ik heb bij meerdere horecagelegenheden in de gemeente gewerkt. Dus de kans is groot dat ik u wel eens een kopje koffie, colaatje of een lekker biertje heb geserveerd. Ik heb bijna mijn bachelor Civiele Techniek behaald en deze kennis wil ik ook gebruiken bij de gemeenteraad.

Bij de aankomende verkiezingen zult u mij op plek 4 (Lijst 3) zien bij Combinatie Algemeen Belang. Een jonge gast in de politiek is niet uniek. Maar dit zal wel zorgen voor een frisse blik op de plannen en toekomst van onze mooie gemeente. Onderwerpen die ik erg belangrijk en interessant vind zijn natuur/leefomgeving, het verenigingsleven, sport en duurzaamheid. In de aankomende jaren wil ik mij in gaan zetten voor een schonere en recreatieve Biesbosch. Meer mogelijkheden om te sporten in de gemeente en het verbeteren van verkeersonveilige wegen.

Combinatie Algemeen Belang heeft in de afgelopen jaren al veel bereikt. Zo hebben zij mede ervoor gezorgd dat er meerdere speel(bos) voorzieningen aangelegd zijn, de bomen in de Marktstraat in Made behouden bleven, glasvezel in heel Drimmelen is aangelegd en het tegenhouden van de grootschalige zonnevelden rondom Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe en Wagenberg.