Combinatie Algemeen Belang (CAB) heb ik in de afgelopen jaren leren kennen als een partij met veel kennis, die zich onvoorwaardelijk inzet voor alle kernen binnen onze mooie gemeente. Kritisch kijken naar de plannen die binnen de gemeenteraad rondgaan (zoals de zonnevelden, Zilverlinden in Made en het duurzaam varen in de Biesbosch) en goed communiceren met alle betrokken partijen spreekt mij erg aan bij de CAB. Daarom wil ik graag actief betrokken zijn binnen de fractie.

 

Mijn naam is Marieke van Schendel, 38 jaar, geboren en getogen in Wagenberg. Samen met Bas en onze twee zoons woon ik in het oude huis van mijn opa en oma. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de sportwereld, ben ik sinds 12 jaar projectleider in de wereld van het spelen. Ik werk bij Acacia-Robinia Nederland BV in Wagenberg, lekker dichtbij huis. Dagelijkse zijn wij bezig met het realiseren van speelplekken van duurzaam Robinia hout waar kinderen, jongeren en volwassenen kunnen spelen, bewegen en vooral plezier maken. Daarnaast ben ik secretaris van het Oranje Comité Wagenberg, lid en penningmeester van de Oudervereniging van De Elsenhof en lid van de Dorpsraad Wagenberg. Met de Dorpsraad willen we de leefbaarheid van ons dorp behouden, bevorderen en verder uitbreiden. We zetten ons in voor verkeersmaatregelen voor de doorgaande route in Wagenberg, zorgen voor meldingen bij de gemeente over de openbare ruimte en blijven we hameren op de lopende bouwplannen, zodat er meer woningaanbod ontstaat (jeugd behouden en doorstroom bevorderen). We wonen in een fijn dorp en we willen het graag voor iedereen fijn houden.

 

Net als de CAB vind ik het belangrijk dat we ons voor iedere inwoner en iedere ondernemer in de kernen inzetten. Iedereen moet kunnen meedenken en zijn mening kunnen geven. Want door te luisteren naar anderen, kunnen we veel van elkaar leren en samen bereik je meer. Ook wil ik dat onze kinderen net zo’n fijne schooltijd hier op het dorp hebben als dat ik heb gehad. De school moet een goede klimaatbeheersing hebben (goede ventilatie), een fijn en groen schoolplein en veilige straten erom heen. Het Van den Elsenplein mag van mij een nog mooiere ontmoetingsplek worden, midden in het dorp. Bij de put moet het voor de inwoners zelf een fijne plek zijn om er te wandelen en fietsen, met de hond te lopen, voor een rondje hardlopen en kinderen moeten er door het groen kunnen struinen en spelen. Ons gehele dorp moet veilig zijn om te wandelen, fietsen en goed te betreden met een rolstoel, rollator of kinderwagen. Auto’s rijden nog vaak te hard. Laten we met z’n allen goed op elkaar letten, zodat het voor iedereen veilig is in ons mooie dorp. Daarnaast vind ik het belangrijk dat lokale ondernemers ook lokaal aan het werk: dat inwoners onze ondernemers weten te vinden en dat lokale ondernemers worden ingehuurd door de gemeente.

 

De CAB maakt zich hier hard voor. De fractie bestaat uit een verscheidenheid aan betrokken en ervaren inwoners vanuit de verschillende kernen. Iedereen kan meedenken. Daar houd ik van: lokaal, praktisch en duidelijk.

 

Ben je het hier ook mee eens? Stem dan op mij op 14, 15 of 16 maart.

 

Lijst 3, nummer 7, Marieke van Schendel