Mijn naam is Ad Buijs, ik ben geboren in Hooge Zwaluwe (Helkant). Werkzaam als projectmanager.  

Sinds de herindeling in 1997-1999 en vanaf 2002 tot op heden heb ik zitting in de raad namens Combinatie Algemeen Belang en ben daarmee het langst zittend raadslid in de gemeenteraad. Samen met Teun van de Steenhoven vorm ik de fractie, waarin ik de taak van fractievoorzitter vervul. In 2002 ben ik ook toegetreden tot de hoorcommissie bestemmingsplannen, waarvan ik sinds 2010 voorzitter ben.

Ik ben met de politiek in aanraking gekomen door mijn vader, die in 1974 raadslid werd in de voormalige gemeente Hooge en Lage Zwaluwe. Ik heb de politiek met de paplepel ingegoten gekregen. In 1990 heeft mijn zus Henriette het stokje van mijn vader overgenomen en is raadslid geweest tot aan de gemeentelijke herindeling. Zelf was ik in die tijd bestuurslid van die  zelfde partij. In 1993 is Zwaluws Algemeen Belang opgericht en kwam als grootste partij in de gemeenteraad van Hooge en Lage Zwaluwe.

In 1992 ben ik voorzitter geworden van voetbalvereniging HZ’75, waarvoor ik al enkele jaren in het bestuur zat. Buiten het bestuurswerk om heb ik in die tijd 5 seizoenen voetbalwedstrijden gefloten voor de KNVB en fluit nu nog steeds wedstrijden bij voetbalvereniging HZ’75. Naast de voetbal hou ik mij graag bezig met van alles wat er in onze mooie gemeente Drimmelen afspeelt en ga dan ook graag het gesprek met onze inwoners aan.