ï

Stop met het onnodig slopen van andermans eigendommen!

Combinatie Algemeen Belang (CAB) is duidelijk: “cameratoezicht helpt voor een veiliger Drimmelen”

Weet u het nog

In 2016 is de busroute door de kern Terheijden verplaatst naar de Zeggelaan. In eerste instantie zou er ook een halte ter hoogte van de Abtslaan komen, maar dat ging niet door. De CAB heeft zich met een aantal bewoners ingespannen om ervoor te zorgen dat deze bushalte weer terug kwam. Gelukkig bleek uit tellingen dat deze opstapplaats erg populair was en hebben we de gemeente kunnen overtuigen.

Vandalisme

Helaas kregen wij op 1 januari een foto doorgestuurd van een bewoner waaruit bleek dat de ruiten van het bushokje eruit lagen. Blijkbaar vinden een aantal personen het erg leuk om ruiten te vernielen. Erg stoer hoor… blijf toch gewoon met je poten van andermans spullen af!

Cameratoezicht

Regelmatig krijgen wij vragen van inwoners waarom de gemeente geen camera’s plaatst bij openbare gelegenheden waar veel vernielingen plaats vinden. Het antwoord is simpel: er is geen politieke meerderheid voor het plaatsen van camera’s. Alleen de CAB en VVD zijn hier voor, maar een voorstel van ons werd door de andere partijen weggestemd. Alle andere partijen hebben het over privacy.… en dat die geschaad wordt. Of via betere voorlichting…. alsof dat nog helpt bij dit soort gasten.

De CAB vindt dit allemaal onzin. Wij willen echt niet heel de gemeente vol gaan hangen met camera’s. Alleen op de meest kwetsbare plekken waar veel vernielingen plaatsvinden of overlast is van drugshandelaren. En zegt u nu zelf, hebt u het nog in de gaten dat er overal camera’s hangen als u met het openbaar vervoer reist, of gaat winkelen in de stad? Nee toch. Daarom willen wij camera’s op dit soort plekken. Steun ons hierin en stem in maart bij de gemeenteraadsverkiezingen op lijst 3.

 

CAB: Voor een veiliger Drimmelen.

 

Namens de fractie van Combinatie Algemeen belang,

 

J. Praat