ï

CAB wil veilige fietspaden in gemeente Drimmelen

De zomer is begonnen, de zon gaat schijnen dus we trekken er weer massaal op uit naar de prachtige plekjes in onze blauwgroene gemeente. Maar op de fiets zorgt dit toch wel voor de nodige problemen!

 

BOVAG gaf al eerder aan dat de fietsinfrastructuur landelijk beter moet, maar zeker ook in de gemeente Drimmelen. Slecht asfalt, losliggende tegels, kuilen en gaten in het wegdek, diepliggende putdeksels. Zomaar enkele van de vele problemen.

 

Alles kom je tegen, enkele voorbeelden zijn b.v. het Schelpenpad tussen Made en Terheijden wat veel gebruikt wordt door scholieren en inwoners die in Breda naar school of naar het werk gaan op de fiets. Vorig jaar nog opgeknapt nu weer vol kuilen en gaten. De kruising Moerdijkseweg-Withuisstraat richting Wagenberg is gevaarlijk en slecht, een goede optie zou zijn deze te vernieuwen en te verbreden. Het fietspad in Made vanaf de Zuideindsestraat/Nieuwstraat is in zo’n slechte staat dat de fietsers op de rijbaan gaan rijden. Loonsedijk/Gaete in Lage Zwaluwe heeft een zeer gevaarlijk fietspad maar ook een heel slecht wegdek. Het fietspad tot aan de rotonde van de Steelhovensedijk in Made is onberijdbaar door wortels en opgroei.

Verder vragen wij bijzondere aandacht voor alle aansluitingen van fietspaden en de fietsroutes op de doorgaande wegen, deze zijn vaak levensgevaarlijk.

 

Wethouder Simons is onlangs benoemd tot verkeersambassadeur. Hij twijfelt of een snelle elektrische fiets wel geschikt is voor iedereen en zou een bekwaamheidstest willen aanbevelen. Maar wij zijn van mening dat veilig fietsen begint bij de basis en dat zijn goede en vooral VEILIGE fietspaden. Daarnaast het stimuleren van veilig fietsen door de maximale snelheid aan te passen en het dragen van een helm.

 

Dus wethouder er is veel werk aan de winkel. Als wij u een tip mogen geven, kijk dan bij de aanbesteding niet alleen naar de goedkoopste uitvoering. Vaak bleek goedkoop, duurkoop te zijn! Concentreer je niet alleen op snelfietspaden richting andere gemeentes maar zorg eerst voor goede (fiets)infrastructuur in onze kernen en het buitengebied.

 

Laat ons eens weten wat uw inzichten zijn zodat we verder kunnen werken aan een veilige infrastructuur voor alle fietsers in onze mooie blauwgroene gemeente.

 

Wij wensen iedereen alvast een hele fijne vakantie met vele zonnige dagen.

 

Wilt u reageren…. Graag!!

Stuur een mail naar: info@cabdrimmelen.nl

 

Aldus: de fractie

Combinatie Algemeen Belang

 

Lokaal, Praktisch & Duidelijk