ï

Twee eikenbomen naar nieuwe locatie in het (B)oerburgerbos

 

Combinatie Algemeen Belang (CAB): geef bomen een tweede kans

 

De afgelopen 2 zaterdagen waren er plantdagen in het onlangs geopende (B)oerburgerbos aan de Zandstraat op de grens van Hooge Zwaluwe en Made. Een prima initiatief waar ook de CAB uiteraard aan mee heeft gedaan. Naast het planten van verschillende soorten plantgoed, hebben we ook 2 eikenboompjes geplant. Deze waren afkomstig uit de tuin van één van onze raadsleden in Lage Zwaluwe.

 

De 2 eikenbomen zijn toevallig via zaadjes uitgegroeid tot  volwaardige boompjes van een aantal jaren oud. Maar ze pasten niet in de tuin en uiteindelijk zouden ze misschien wel gerooid moeten worden. En dat is natuurlijk zonde.

 

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 12 november 2020 heeft de CAB al aangegeven dat dit voorbeeld natuurlijk niet op zichzelf staat en er eigenlijk een systeem zou moeten worden opgezet om dit soort bomen een prachtig tweede leven te geven in het bos en de bossen die we hopelijk nog gaan aanleggen. Denk eens aan de 2 begraafplaatsen in Made die over een aantal jaren vrijkomen. Er is veel ruimte waar nu al een boom geplant zou kunnen worden. Helaas kregen we geen bijval voor ons idee.

 

Gelukkig begrepen we dat de stichting De AmerkantOp deze mogelijkheid wel gaat bieden. Ook mogelijk voor grotere bomen die je niet met een schop even uit de tuin kunt halen. Hierbij gaat gekeken worden of de boom verplantbaar is, wat de soort is en of de boom gezond is.

 

Dit is natuurlijk top. Dus heeft u een boom in uw tuin, die u eigenlijk wilt rooien? Wacht hiermee want mogelijk kan deze boom een tweede leven krijgen in het nieuwe bos.

 

Meer weten over de CAB? Mail ons naar info@CABdrimmelen.nl of volg ons op FACEBOOK.

 

Met een politieke groet,

 

Fractie CAB