ï

Den Domp in Lage Zwaluwe is bijna verkocht

 

Combinatie Algemeen Belang (CAB): “Blij dat er na 3 jaar eindelijk schot in ontwikkelingen Den Domp zit”

 

Gemeenschapshuis Den Domp in Lage Zwaluwe houdt de gemoederen al vanaf 2011 bezig. CAB is de afgelopen jaren over Den Domp altijd erg duidelijk geweest. Wij willen Den Domp behouden!

 

Eigenlijk vinden wij dat Den Domp eigendom en de verantwoordelijkheid van de gemeente zou moeten blijven. Helaas koos de overgrote meerderheid van de gemeenteraad in 2012 voor het afstoten van Den Domp en zo is deze in de verkoop gekomen.

 

De CAB was in 2015 heel duidelijk. Als we dan toch gaan verkopen dan kijken we naar diegene die Den Domp ook weer een plek kan laten zijn, waar je als inwoner graag komt. Vergeet niet dat heel veel inwoners via hun vereniging iedere week gebruik maken van Den Domp. Maar ook met carnaval is het er gezellig druk. CAB vindt het belangrijk dat deze verenigingen zijn of haar hobby in Den Domp kunnen blijven uitoefenen. Verkoop aan een projectontwikkelaar die Den Domp plat gooit, er huizen of kantoren op zet, is voor CAB nooit een serieuze optie geweest. En dat kan gelukkig ook niet zomaar, omdat er een maatschappelijke bestemming op het pand zit.

 

Den Domp heeft potentie om met de juiste nieuwe eigenaar weer een sociaal maatschappelijk hart te worden wat het altijd is geweest. En daarom zijn we blij dat Thea en Frans Wintermans-Leest al in 2015 aangaven Den Domp te willen kopen. De afgelopen 3 jaren vielen niet mee. Er ware allerlei tegenslagen. Maar nu is het slechts een kwestie van tijd en kunnen we Thea en Frans feliciteren met de koop van Den Domp.

 

De CAB heeft er alle vertrouwen in dat zij weer iets moois van Den Domp gaan maken, waar  verenigingen en onze inwoners graag komen, zodat  Den Domp weer dat bruisende karakter krijgt dat het altijd gehad heeft.

 

Volg ons op FACEBOOK CABdrimmelen en bezoek onze vernieuwde website https://www.cabdrimmelen.nl, waar ook ons volledige verkiezingsprogramma op is te lezen.

 

Met een politieke groet,

 

Combinatie Algemeen Belang

 

Lijst 2