ï

Combinatie Algemeen Belang (CAB) wil wel een veiliger Drimmelen

Huidige maatregelen zijn onvoldoende

Het blijft voorlopig onveilig in de gemeente Drimmelen. In heel Nederland worden camera’s ingezet om vandalen en criminelen in de gaten te houden. Om dat het een effectief middel is. Samen met de VVD werd een voorstel ingediend om naast de huidige maatregelen een extra maatregel, het plaatsen van camera’s, te nemen. Maar de meerderheid van de gemeenteraad ziet geen problemen met onze veiligheid. Zij vinden camera’s overbodig. De CAB is het zat, de maat is vol! Vandalen, dieven en dealers kunnen ongezien hun gang gaan.

 

Met BOA’s, jongerenwerkers en wijkagenten alleen lukt het niet. Mensen voelen zich steeds onveiliger.

 

Gevaarlijk spel

“De maat was echt vol, toen een voetbaldoel instortte. De lat raakte een klein kind op haar hoofd en zij moest gehecht worden. Vandalen hadden een ‘grapje’ uitgehaald en het doel op scherp gezet. Echt niet normaal, dit had verkeerd kunnen aflopen”, aldus de CAB. Als daar camera’s hadden gehangen had het niet gebeurt of de daders kunnen worden gepakt.

 

Iedereen kent de plekken in onze gemeente. Dealers met snelle auto’s en een kleine groep hangjeugd vernielen van alles. Zelfs in zorgcentra wandelen criminelen ongezien naar binnen.

 

Oplossing is niet nieuw

De oplossing is simpel: Plaats camera’s in bepaalde gebieden en op locaties waar de meeste overlast is. Bijvoorbeeld bij scholen, trapveldjes, donkere parkeerplaatsen en zorgcentra.

 

In Nederland hangen er veel camera’s. Zaken worden opgelost door politie met bruikbare beelden. Camera’s zorgen voor een preventieve werking. En regels rondom privacy zijn al lang duidelijk.

 

 

 

Geen steun, dus geen verandering

De partijen LijstHarryBakker, GroenDrimmelen, SAMEN Drimmelen en de PvdA zien geen probleem. Het CDA en Gemeentebelangen gelukkig wel. Wij vinden het ongelofelijk.

 

Wat dan wel?

LijstHarryBakker vinden camera niet effectief omdat de vandalen zich dan ergens anders naar verplaatsen. Maar wat is dan wel de oplossing? Waarom voert gemeente Drimmelen een andere koers dan de rest van Nederland? Hoe kunnen wij de veiligheid van onze inwoners beter garanderen? De CAB baalt ontzettend. Het blijft stil, we krijgen geen antwoorden en wij zien helaas geen enkele actie.

 

Snapt u het nog? Praat mee via Facebook of info@cabdrimmelen.nl en steun ons!

 

Met politieke groet,

 

Fractie Combinatie Algemeen Belang