ï

Beverpad richting Drimmelen Dorp wordt doorgetrokken

 

CAB niet blij met gekozen route richting Batterij

 

De kogel is door de kerk. Na jarenlange onderhandelingen gaat het Beverpad op het dorp in Drimmelen worden aangesloten.

Maar de kosten! Maar liefst € 500.000, daar schrikt CAB van. Ok, we krijgen wel wat subsidie van de Provincie. Maar toch! Hiermee wordt dit het duurste stukje fietspad in onze Gemeente.

Waar CAB vooral problemen mee heeft, is de aansluiting op Drimmelen.

Onze voorkeur is, dat het Beverpad direct op de Biesboschweg wordt aangesloten. Logisch natuurlijk, want de fietsers/wandelaars bevinden zich dan direct in het toeristische havengedeelte. En daar is het toch om te doen. Maar de Brabantse Delta (eigenaar) ligt dwars, omdat er voor de afrit in de dijk moet worden gegraven. Jammer, want de verkeersdruk in de Battterij is toch al hoog. En vermindert door het Beverpad aan te sluiten op de Biesboschweg ter hoogte van de camping. Het helemaal doortrekken over de dijk richting de rotonde is geen optie, omdat dit de privacy van de bewoners aan de Batterij aantast. Begrijpelijk. Fietsers kijken dan direct in de achtertuinen.

Ook had de CAB diverse andere adviezen:

-Stel ter hoogte van de Koekkoekweg (Made) de niet geasfalteerde oprit, dat nu met een hek is afgesloten, open. Zodat fietsers van en naar  richting Made veiliger op het Beverpad kunnen komen.

-Kijk of ter hoogte van de gat van de Ham het onderbroken pad (sluis) doorgetrokken kan worden

-En plaats de hekjes verder uit elkaar voor de fietsers en scootmobielen bij de diverse op en afgangen.

Een oplossing richting Zwaluwe is er nog steeds niet. CAB heeft de voorkeur om voor de toeristische en historische beleving het pad via het Liniecrossers-monument te laten lopen. Volgens velen is deze locatie het mooiste plekje van Drimmelen met een fantastische uitkijk over de Biesbosch. Er loopt immers al een fiets/voetpad. Deze zou alleen hoeven worden verbreed en aangesloten worden op de sluis bij de haven.

Wilt u meepraten met onze partij of heeft u een concrete oplossing om het Beverpad toch aan te sluiten op de Biesboschweg, laat het ons dan weten via info@cabdrimmelen.nl of volg ons op Facebook.

 

 

Fractie Combinatie Algemeen Belang