ï

Bernarduskerk wordt Stichting Cultureel Centrum “De Bernardus”.

De Bernardus is klaar. De bibliotheek Theek 5, het consultatiebureau van de GGD, kinderopvangorganisatie Kibeo en verschillende verenigingen en stichtingen verhuizen na een grondige verbouwing en restauratie naar De Bernardus.

 

De Stichting De Bernardus heeft van de gemeente de opdracht gekregen om zoveel mogelijk opbrengsten te genereren met De Bernardus. Het hele project heeft dan ook miljoenen gekost!! Er zijn de nodige aanpassingen in het budget geweest door o.a. de stijgende kosten door de problemen in de wereld, de problemen met de aansluiting op het netwerk, (het is nog maar de vraag of de airco deze zomer voor voldoende koeling kan zorgen) de wensen om goede voorzieningen in de theaterzaal te realiseren en de beperkingen in de vierkante meters van dit historische pand waardoor niet alle wensen van de gebruikers ingewilligd konden worden.

Multifunctioneel; het idee is goed maar gaat het ook werken??

 

Tijdens de bouw zijn er ook wat zaken verkeerd gegaan, zo waren de muren al geverfd toen er nog leidingen getrokken moesten worden. Bleek er een biljarttafel, normaal verzonken in de vloer maar tijdens het gebruik te dicht op een muur te staan. De combinatie van bibliotheek en kinderopvang lijkt ons niet ideaal. De benodigde rust voor het lezen in de bibliotheek komt in het geding door het rumoer van de kinderen wat galmt in de kerk. De akoestiek in de vergaderzaal is slecht, hier zitten geen plafondplaten waardoor het erg galmt, dit moet nog worden aangepast.

Verder betreuren wij ten zeerste, en velen met ons, dat de Mariakapel niet behouden is gebleven in dit pand. Het parochiebestuur heeft besloten dat de functie daarvan wordt verplaatst naar de Kloosterkapel. Wij vinden dit een groot verlies in dit hart van Made.

 

De Bernardus wordt ook genoemd als “de huiskamer voor alle kernen”. Hier zetten wij grote vraagtekens bij. Wagenberg, Hooge Zwaluwe en Lage Zwaluwe zijn volop bezig om hun dorpshuizen te behouden en zitten niet te wachten om te moeten verkassen naar Made!

Wij hopen dan ook dat de coalitie hierbij net zo voortvarend te werk zal gaan als dat ze bij De Bernardus hebben gedaan.

 

Wilt u reageren…. Graag!!

Stuur een mail naar: info@cabdrimmelen.nl

 

 

Aldus: fractie Combinatie Algemeen Belang

 

Lokaal, Praktisch & Duidelijk