ï

Oude Begraafplaatsen: de ziel van een dorp!

Als mensen op vakantie gaan, waar ook ter wereld, bezoekt 70% van hen het oude dorpskerkhof. Oude kerkhoven zijn de ziel van een dorp, altijd heerst er een sfeer die rust uitstraalt naar de mens die het kerkhof bezoekt.

 

Overal ter wereld worden deze bijzondere plekken in ere gehouden, maar niet als het aan een aantal politieke partijen in deze gemeente ligt. We hebben 2 bijzonder mooie kerkhoven, die zijn omringt door prachtige beukenheggen en vele mooie oude bomen (De Vooghtstraat Stuivezand en Julianastraat).

 

Toch wil de Gemeente Drimmelen deze locaties te zijner tijd gaan benutten voor woningbouw.  Deze partijen moeten zich schamen.

Combinatie Algemeen Belang wil de oude begraafplaatsen open houden om meerdere redenen:

  • Zonder veel kosten zijn ze te gebruiken als rust gevende plaatsen in ons dorp. Plant er bijvoorbeeld geboorte bomen bij, zet er bankjes neer en maak er mooie dorpsparken van. Haal de ziel niet uit ons dorp en laat de laatste rustplaatsen en hun nabestaande met rust
  • Drimmelen profileert zich als een duurzame gemeente, die klimaatneutraliteit hoog in het vaandel heeft staan. Het instandhouden van het bomenbestand levert hier een bijdrage aan
  • Het instandhouden van het bomenbestand draagt eveneens bij aan de biodiversiteit, leefomgeving, hogere gezondheidswaarde, beter woonklimaat, betere luchtkwaliteit, hogere economische waarde, aantrekkelijker en recreatief imago
  • Er zijn voldoende andere locaties om woningen te bouwen. Laat deze gebieden groen en plaats extra bomen in plaats van stenen.

 

 

Stem op 21 maart 2018 CAB lijst 2. Kijk voor ons totale verkiezingsprogramma https://www.cabdrimmelen.nl of volg ons op FACEBOOK.