ï

CAB blij met uitbreiding vergaderfaciliteit voor sporthal de Amerhal in Made

CAB pleit ook voor aanpassingen ontmoetingscentrum De Zonzeel in Hooge Zwaluwe!

In de raadsvergadering van 14 december, bij de behandeling van de financiële situatie van de Gemeente, is er een gezamenlijk voorstel ingediend om uitbreiding van sporthal de Amerhal in Made met een vergaderfaciliteit  en extra opslagruimte mogelijk te maken. Een goed initiatief vond de CAB. Immers was dit al een lang gekoesterde wens van de gebruikers en de uitbater van de Amerhal in Made. Maar de CAB wilde 2 vliegen in 1 klap slaan.

Immers: Een dergelijk verzoek voor aanpassingen aan ontmoetingcentrum de Zonzeel in Hooge Zwaluwe is eerder dit jaar door de uitbater richting de gemeente gedaan om het pand beter toegankelijk en exploitabel te maken. Het verzoek was om een nieuwe gang aan de buitenzijde te realiseren, zodat vanuit het nieuw te realiseren klein cafeetje de toiletgroep bereikbaar zou kunnen worden. Van uit dat verzoek zijn er wel positieve ontwikkelingen ontstaan om de radio omroep van Drimmelen, welke nu nog gehuisvest is op het Oranjeplein in Terheijden, te gaan huisvesten in de Zonzeel op de bovenste etage. De verbouwing van de Zonzeel om dit te kunnen realiseren is inmiddels in volle gang en als het allemaal een beetje meezit, kan de omroep in april van het volgende jaar haar intrek in de Zonzeel nemen en kunnen ze vanuit deze locatie haar werkzaamheden gaan verrichten.

CAB is van mening dat de gedane aanvraag door de uitbater van de Zonzeel het zelfde beoordeeld dient te worden als de uitbreiding van sporthal de Amerhal in Made. Gelijke monniken gelijke kappen!

De CAB heeft dit voorstel samen met Gemeentebelangen aangepast om ook dit verzoek te kunnen verwezenlijken. Dit verzoek is door de gehele gemeenteraad gesteund.

Al met al een goede ontwikkeling voor de kernen Made en Hooge Zwaluwe.   Wij hopen  dat  voor wat betreft de aanpassingen in de Zonzeel meer inwoners van deze kern gebruik gaan maken van de faciliteiten van Ontmoetingscentrum de Zonzeel in Hooge Zwaluwe.

 

Met een politieke groet,

Ad Buijs

fractievoorzitter CAB

 

Volg ons op facebook CABDrimmelen of mail abuijs@drimmelen.nl