ï

20 januari 2018

2 nieuwe gezichten bij Combinatie Algemeen Belang (CAB)

Ricky Bosmans (plek 5) en Bettina Kavelaars (plek8): Een frisse start

Onlangs hebben Ricky en Bettina zich aangesloten bij de CAB. Zij zijn enthousiast en geven de partij frisse kennis en energie. Beiden zijn in hun werk betrokken bij het onderwijs en staan dan ook voor het bewaken van de goede onderwijsvoorzieningen in de gemeente Drimmelen. En de CAB heeft de afgelopen jaren bewezen op te komen voor goed onderwijs. Denk aan de basisscholen De Schittering (problemen klimaatbeheersing) en De Grienden (extra buitenspeelruimte), waar de CAB opkwam voor de problemen die er speelden.

Ricky is via Teun van de Steenhoven in contact gekomen met de CAB. In de partij ontbrak het tot voor kort aan mensen uit de dorpskern Terheijden. Ricky wil graag invulling geven aan dit “gat” en de schakel zijn tussen de lokale politiek en de inwoners van Terheijden. Hij werkt op dit moment als systeembeheerder bij uitgeverij Zwijsen, welke onderwijs methodes ontwikkelen voor het basisonderwijs.

Al jaren had Bettina beloofd de CAB te steunen, wanneer zij haar laatste studie aan de Universiteit van Amsterdam voltooid zou hebben. Eindelijk is dat in zicht. Zij werkt als docente Griekse en Latijnse Taal en Cultuur op het Newman College te Breda en op het Gymnasium Juvenaat te Bergen op Zoom.

Naast het onderwijs, willen zij zich onder meer inzetten voor de voorzieningen die wij als inwoners van de Gemeente mogen verwachten:
-Behouden van het vele en duurzame groen en de poort in onze gemeente: de Biesbosch.
-zichtbare en duidelijke taal en standpunten, door ons te richten op de mening van de inwoner en gesprekken aan te gaan.
-voorzieningen gericht op ontwikkeling van kinderen.
-veilige fiets en voetpaden en voldoende verlichting (Dirk de Botsdijk Lage Zwaluwe-Kruispunt Markstraat Made-fietsoversteekplaats Hoofdstraat Terheijden).
-het bevorderen van (kleinschalig) toerisme.
-Gemeente moet servicegericht zijn: denken in oplossingen en niet in problemen.
-Goede accommodaties voor verenigingen (zoals scoutinggebouw Zwalaho).

Zo maar wat voorbeelden waar wij ons voor in gaan zetten.

 

 

Met een politieke groet,
Ricky en Bettina