ï

PERSBERICHT Combinatie Algemeen Belang

CAB: Stop kaalslag Zilverlinden Marktstraat Made

CAB: Steun onze actie en petitie VOOR het behoud van de bomen in de Marktstraat

In het centrumplan Made wordt ook de Marktstraat in Made aangepakt om deze straat op te waarderen.  Het college waar o.a. partijen als Lijst Harry Bakker en de VVD deel van uit maken hebben in hun “wijsheid” besloten om 30% tot 40% van alle aanwezige bomen te verwijderen.

Hun argument is dat de bomen die al meer dan 125 jaar oud zijn, en dus 2 Wereldoorlogen hebben overleefd, te weinig voeding zouden krijgen en daarom niet kunnen doorgroeien.  Door bomen weg te halen zouden de andere bomen beter kunnen groeien en dus overleven!!

Combinatie Algemeen Belang en de politieke partijen Groen Drimmelen en PvdA vinden dit echt waanzin en zijn tegen het verwijderen van deze bomen. Wij willen ze juist behouden omdat ze beeldbepalend zijn voor de Marktstraat.  Pleeg gewoon goed onderhoud en deze bomen kunnen nog decennia mee.

CAB-raadslid Teun van de Steenoven gaf het afgelopen donderdag in de raadsvergadering al aan: “Gaan we nu voor de 2e keer in een paar jaar een historische blunder maken? ”. Daarbij doelend op de massale bomenkap aan de Oudeweg in Lage Zwaluwe waar ruim 40 jaar oude eiken moesten wijken voor een fietspad, terwijl er voldoende mogelijkheden waren om deze te behouden en ook een fietspad aan te leggen. Ook toen waren partijen als Lijst Harry Bakker en VVD doof voor onze argumenten. Nota bene de 2 grootste partijen bij de laatste Gemeenteraadsverkiezingen.

Daarom start Combinatie Algemeen Belang opnieuw een Facebook-actie plus een petitie. Wij willen samen met bewoners, politieke partijen en milieuorganisaties deze waanzin stoppen.  Omarm dus deze actie voor behoud van de Zilverlinden in de Marktstraat in Made en steun de petitie.

Like de Facebookpagina Bomen Marktstraat Made, plaats net zoals Teun een foto waar u het behoud van de Zilverlinden omarmt en teken op petitie24.nl de petitie met nummer 2209.

Politieke partij Combinatie Algemeen Belang Drimmelen

Teun van de Steenoven