ï

Verdwijnen de parels uit de Marktstraat in Made?

CAB: Stop bomenkap Zilverlinden en teken de petitie!

Als het aan de politieke partijen Lijst Harry Bakker, VVD en het CDA ligt verdwijnen de parels, 125 jaar oude Zilverlinden, voor 30-40% uit de Marktstraat in Made, als de uiteindelijke kapvergunning verleend gaat worden. Combinatie Algemeen Belang is hier TEGEN.  Wij vinden dit doodzonde . Begaan we een 2e bestuurlijke historische blunder? De 1e was aan de Oudeweg in Lage Zwaluwe waar tientallen oude inlandse Eiken werden gekapt, terwijl dat niet nodig was.

De Marktstraat met zijn 125 jaar oude bomen wacht eenzelfde lot.

Zijn deze bomen ziek? Nee, blijkt uit onderzoek! Wel krijgen ze mogelijk te weinig voeding op natuurlijke wijze, maar daar is wat aan te doen.  Geef ze de nodige zorg en ze kunnen makkelijk herstellen.

Dat is ook de mening van ongeveer 75% van de bewoners en winkeliers in de Marktstraat, de direct belanghebbenden.  Dat het leeft bleek tijdens een spontane handtekeningenactie van een aantal CAB-ers tijdens de wekelijkse markt.  In een paar uur haalden we ruim 250 handtekeningen op om ons te steunen om te voorkomen dat de bomen verdwijnen. “Belachelijk” dat deze bomen gekapt moeten worden was de mening van veel inwoners.  Deze bomen hebben cultuurhistorisch waarde en bepalen het straatbeeld en het karakter van de Marktstraat. Een straat die eigenlijk het predicaat “laan” behoort te hebben vanwege de oude bomen.

Een deel van deze bomen wil men inkuilen en op een later moment op een andere locatie terug planten. Wij hebben diverse bomenspecialisten gesproken, maar de kans op overleving is erg klein en kostbaar! Deze kosten komen bovenop de beoogde € 250.000,00 voor de herinrichting van de straat, welke onderdeel uitmaakt van het Centrumplan Made. Een mooi plan wat Combinatie Algemeen Belang betreft, maar onnodig groen elimineren is schaamteloos!

Wij hebben daarom een Facebookpagina aangemaakt onder de naam “Bomen Marktstraat Made”. Aan deze pagina zit een petitie, petitie24.nl nummer 2209, gekoppeld, welke u kan ondertekenen.

Suggesties? Mail ons op info@cabdrimmelen.nl of volg onze CAB Facebookpagina.

Met  een groene groet,

Teun van de Steenoven

 

Raadslid Combinatie Algemeen Belang