ï

CAB: “bezorgd over toekomst financiën gemeente Drimmelen”(deel 1)

 

Overschot op jaarrekening 2018 grotendeels door incidentele meevallers!

 

Afgelopen raadsvergadering werd de jaarrekening over 2018 behandeld.

 

De financiële situatie van onze gemeente ziet er op zich rooskleurig uit, maar er zijn een aantal grote risico’s. Daarover volgende week, maar deze week iets anders.

 

Er zijn in 2018 namelijk een aantal fikse fouten gemaakt.

 

Neem de forse overschrijding op de afvalstoffen. Eerst Sinterklazen en besluiten om in november 2017 ieder gezin   € 54 terug te geven, volgens ons bewust vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen.. Om vervolgens een paar maanden later na het uitbetalen daarvan, erachter te komen dat er ruim € 900.000 tekort is op de afvalstoffen..

Gevolg is dat dit geld via de tarieven weer terug wordt geëist van onze inwoners. U snapt dat onze inwoners zich behoorlijk belazert voelen, aldus CAB-raadslid Sarien Hoevenaar.

 

Op communicatie zijn er ook enorme fouten gemaakt. Zoals rondom het Grootschalige Zonneveldenbeleid en de monumentale bomen in de Marktstraat.

 

Onze inwoners zijn niet of onvoldoende vooraf geïnformeerd. Verder draaft de Gemeente door, luistert niet naar signalen of argumenten van inwoners of politiek.  Alleen als er dan zoveel ophef komt gaan de ogen eindelijk open en ziet men ook in dat het anders moet. Jammer, want als er beter was geluisterd en gecommuniceerd, was veel ellende bespaard gebleven.

 

Uiteraard gaat er ook veel goed.

 

Blij zijn we dat het onderhoud aan wegen, trottoirs en fietspaden eindelijk is verbeterd. Al fronzen wij, bij sommige prioriteiten die er gemaakt worden, onze wenkbrauwen. Wegen in ons buitengebied worden wel aangepakt, maar hoofdwegen zoals de Crullaan (Made) of Zeggelaan (Terheijden) niet. Terwijl daar wel verkeersmaatregelen noodzakelijk zijn. Voor de Zeggelaan is dit duidelijk,  omdat de centrumroute Terheijden momenteel wordt uitgevoerd.

 

Wel is het ontzettend frustrerend om te constateren dat als er dan werkzaamheden zijn verricht, de trottoirs en wegen, bij een nieuwe klus (bijvoorbeeld de Ganshoeksingel, Lage Zwaluwe), weer kapot zijn gereden en er dus beroerd bij liggen. Het is water naar de zee dragen, als er geen controle op de uitvoering is.

 

Volgende week volgt deel 2.

 

Met een politieke groet,

 

Fractie CAB

 

Wordt lid en praat mee! Kijk op www.cabdrimmelen.nl