ï

Handhaving met de menselijke maat?

 

Meerderheid gemeenteraad van Drimmelen kiest voor voortzetting huidige handhavingsbeleid

 

Combinatie Algemeen Belang heeft tijdens de verkiezingen gestreden voor handhaving met de menselijke maat.

 

Afgelopen donderdagavond stond de evaluatie van het eerste gecontroleerde deel van het buitengebied op de agenda van de opinironde. Uit de evaluatie blijkt dat er in het gebied 364 luchtfoto’s zijn gemaakt, er 97 adressen administratief zijn gecontroleerd en 38 controles ter plaatse zijn uitgevoerd.

Van de 38 gecontroleerde adressen zijn op 14 adressen de overtredingen volledig ongedaan gemaakt en zijn er nog 24 adressen in behandeling.

 

Niets aan de hand zou je denken na het lezen van de evaluatie. Combinatie Algemeen Belang is echter vele male aangesproken door onze inwoners met ergernissen over de uitgevoerde contoles en de mannier waarop wordt gehandhaafd. Veelal komt het erg intimiderend over en is hiervoor weinig begrip bij onze inwoners.

 

Er is vooral veel onbegrip bij onze inwoners over handhaving van relatief kleine zaken, zoals kippenkooien, konijnenhokken en dergelijke. Het betreft bijna allemaal zaken die geen overlast geven noch schade toebrengen aan het milieu of de omgeving.  Veelal staan deze kooien er al vele jaren zonder dat er ooit naar gekeken is. Wat CAB betreft dient het handhaven van dergelijke situaties met onmiddellijke ingang te worden gestopt, immers het dient geen enkel doel en heeft veel weg van burgertje pesten.

 

Helaas is de meerderheid van de raad van mening dat de manier zoals nu wordt gehandhaafd vervolgt kan worden voor de rest van het buitengebied en geeft daarmee geen gevolg aan de ergernissen die hierover bij onze inwoners leven.

 

Natuurlijk snappen wij dat handhaving noodzakelijk is, maar doe dit dan wel met de menselijke maat. Stop met handhaven van kleine zaken en zoek samen met belanghebbende in grotere zaken naar oplossingen om zaken alsnog te legaliseren doormiddel van een omgevingsvergunning.

 

Wij horen graag van onze inwoners hun ervaringen als zij te makken hebben gehad met handhaving en kunt u reageren op ons mailadres info@cabdrimmelen.nl

 

Volg ons ook op https://www.cabdrimmelen.nl of onze Facebookpagina CABDrimmelen.

 

Met een politieke groet,

 

Ad Buijs

Fractievoorzitter Combinatie Algemeen Belang