ï

CAB ziet haar inspanningen voor behoud bushalte beloond, want grote kans dat bushalte Abtslaan Terheijden definitief blijft

 

Weet u het nog?

 

In 2015 is door de provincie en Arriva besloten om het bus traject te wijzigen. De route gaat in Terheijden niet meer via Wagenberg door de Hoofdstraat, maar via de Zeggelaan. Ook is in overleg besloten dat er 3 bushaltes aan iedere kant geplaatst zouden worden. 1 bij de Jumbo, 1 bij Sovak en 1 ter hoogte van Klaverbeemd-Ganzenweel (halte Abtslaan).

 

Twee ervan zijn reeds permanent ingericht, maar de gemeente wilde, na een aantal bezwaren van inwoners, de bushalte Abtslaan weghalen.

 

De CAB is voor goed en bereikbaar openbaar vervoer. Deze halte wordt veel gebruikt door onze inwoners en weghalen is dan ook voor ons geen optie. Ook Arriva heeft aangegeven dat zij het zouden betreuren als de bushalte zou verdwijnen. Verder vindt de CAB dat voorstanders voor behoud bushalte ten onrechte niet serieus zijn genomen.

 

De steun voor behoud van de bushalte kwam voor de voorstanders uit onverwachtse hoek. Niet LijstHarryBakker met veel aanhang in Terheijden, maar Combinatie Algemeen Belang sprong in de bres voor behoud van deze bushalte. CAB-er J. Praat heeft eind 2016 samen met de PvdA een voorstel (motie) ingediend om het proces opnieuw te starten en dit keer zorgvuldig te doorlopen.

 

Kern van de motie was dat de CAB vond dat wethouder Stoop in het hele proces rondom deze bushalte onzorgvuldig was geweest en droeg hem dan ook op om het hele proces via een verkeersbesluit opnieuw op te starten. Ons voorstel werd aangenomen. Ook werd het verzoek van de CAB ingewilligd dat de tijdelijke halte blijft tot dat er een definitief besluit valt, omdat Arriva deze halte immers ook nog steeds in haar dienstregeling heeft opgenomen.

 

CAB-er J. Praat na afloop: “ik ben enorm blij voor al die inwoners die gebruik maken van deze bushalte.  Te gemakkelijk wordt gezegd dat er voldoende bushaltes zijn.”

 

Daarom is de CAB nu enorm blij dat de Gemeente heeft besloten om de bushalte permanent te behouden en in 2018 goed  gaat inrichten zoals bij alle bushaltes is gebeurd. Zo wordt de bushalte ook goed toegankelijk voor mindervaliden. Er zijn nog wel een aantal tegenstanders, maar hun bezwaar maakt volgens ons geen enkele kans.

 

Zo ziet u dat de CAB op komt voor de inwoners van alle kernen in onze Gemeente Drimmelen en niet zoals wel eens wordt gesuggereerd alleen voor Hooge en Lage Zwaluwe.

 

Bent u geïnteresseerd geraakt in de lokale politieke partij Combinatie Algemeen Belang, heeft u een probleem waar wij mogelijk iets aan kunnen doen of wilt u meepraten met ons. Dat kan! U vindt ons via facebook CABDrimmelen of via onze vernieuwde website www.CABDrimmelen.nl

 

Met een politieke groet,

 

Combinatie Algemeen Belang

 

Lijst 2