ï

Binnenkort 35% minder bomen in de Marktstraat in Made???

 

Drimmelen: de blauw- (steeds minder) groene Gemeente

CAB: Stop massale bomenkap!

 

Naar aanleiding van het plan om in het centrumplan Made in de Marktstraat minstens 35% van de Zilverlinden  te verwijderen, zijn wij als partij een Facebook-actie plus een petitie gestart. Samen met de PvdA en bezorgde inwoners, bewoners, winkeliers en belangenorganisaties zijn we verder plannen gaan maken om te voorkomen dat deze kap doorgaat. We hebben sinds de start 1.873 steunbetuigingen ontvangen. Afgelopen donderdag is er een petitie aangeboden aan de wethouder. Hopelijk leidt dit tot een heroverweging ,want de Marktstraat is  veel mooier als alle bomen blijven staan.

Maar er is meer aan de hand. De afgelopen jaren zijn er maar liefst bijna 500 bomen gekapt en daar zijn maar +/- 225 bomen voor teruggekomen.  Dat is nog niet de helft. In dit tempo zijn over een paar jaar 1.000 bomen verdwenen.

Iedereen heeft zijn mond vol van duurzaamheid. Maar besef dat bomen CO2 opnemen en zuurstof afgeven. En als overheid hebben we de taak dat onze inwoners recht hebben op een gezonde leefomgeving.

De wethouder schermt iedere keer als we hem aanspreken over de bomenkap met de uitspraak: kwaliteit voor kwantiteit. En daar slaat hij de plank volgens ons mis.

Waarom? Kwaliteit voor kwantiteit gaat alleen op als bijvoorbeeld sprake is van zieke bomen of  niet inheemse bomen. Dat is de enige reden dat er volgens ons sprake kan zijn van kwaliteit voor kwantiteit. En niet 10 gezonde bomen kappen en er dan 5 jongere gezonde bomen voor terugzetten. Iets wat nu vaak gebeurd.

Reden voor ons om samen met de PvdA een voorstel in te dienen om te stoppen met deze rigoureuze bomenkap.

Maar zoals zo vaak kregen we geen steun van de andere politieke partijen. Wij vinden het echter niet normaal in wat voor tempo er in deze gemeente bomen verdwijnen, terwijl er voldoende alternatieven zijn om ze te behouden. Ook bij een rioolvervanging of andere werkzaamheden.

Wij blijven strijden voor behoud van onze bomen in Drimmelen. Ons motto is:  Bomen, niet kappen maar koesteren!

 

 

Fractie Combinatie Algemeen Belang Drimmelen