ï

Combinatie Algemeen Belang:

 

Helaas toch geen onsje minder

 

Donderdag 8 november is de begroting 2019 behandeld met een tekort van € 1.5 miljoen. Beloofd was om met voorstellen te komen om dit tekort te verminderen.

 

Niets bleek minder waar. De begroting gaf geen oplossingen. Het college, vertegenwoordigt door de politieke partijen LijstHarryBakker, VVD en GroenDrimmelen, streeft er nu naar om halverwege 2019 ons te laten kiezen wat te doen.

 

De CAB vindt dat uitermate teleurstellend, want van uitstel komt afstel en de rode cijfers zullen hierdoor alleen maar roder worden. Tussen de regels door is in de begroting al te lezen dat tal van zaken op ons af gaan komen waar financieel op dit moment helemaal nog geen rekening mee is gehouden. Maar die dus wel flink geld gaan kosten.

 

Geld wat we met zijn allen op moeten gaan hoesten, dit terwijl de lasten voor u als inwoner al flink stijgen t.o.v. vorig jaar. Alleen al de afvalstoffenheffing stijgt met maar liefst 22,04%. Daarvoor is nu opnieuw een sinterklaasactie uit de hoge hoed van LijstHarryBakker getoverd en wordt er € 250.000,- uit de kas gegrepen om voor u als inwoner de kosten minder te laten stijgen. Om gezichtsverlies te beperken, vinden wij. Want nog niet zo lang geleden werd het van de daken geschreeuwd toen u € 54 gestort kreeg op uw rekening. Dan kunnen ze het niet maken om het nu al weer terug te vragen!

 

De coalitie heeft reeds € 2 miljoen aan eigen wensen ingeboekt. Hun verlanglijstje is veiliggesteld. Met “één onsje minder” nemen de coalitiepartijen LHB, VVD en GroenDrimmelen blijkbaar geen genoegen en dat we daardoor € 1,5 miljoen in het rood staan is hun keuze.

 

Want wethouder Bakker schermde met allerlei zaken zoals het complexe karakter en samenhang in een begroting, we hebben geld zat en het mag volgens de regels van de provincie. Kan allemaal wel zo zijn, maar het begrotingstekort wordt hier niet mee opgelost. En u wordt er uiteindelijk wel mee opgezadeld! Via bijvoorbeeld hogere belastingen, uitstel van onderhoud aan wegen, voet en fietspaden, hogere eigen zorgbijdragen enzovoorts.

 

Namens de Combinatie Algemeen Belang,

 

 

Sarien Hoevenaar