ï

CAB is alleen positief over plan Terheijdens Energie Collectief (TEC)

 

Komst zonnevelden in het buitengebied is nog geen gelopen race

 

Afgelopen donderdagavond is door Combinatie Algemeen Belang samen met het CDA een motie in gediend tijdens de raadsvergadering om een pas op de plaats te maken met de mogelijke komst van zonnevelden in het buitengebied.

 

Aan het begin van de vergadering is een petitie aangeboden met een tussenstand van bijna 1.000 handtekeningen om te voorkomen dat er zonnevelden in het open buitengebied worden aangelegd.

 

Door de coalitie (LHB, VVD, Groen Drimmelen) aangevuld met de steun van de PvdA is er onverwacht ook een motie ingediend om de voorwaarden voor de aanleg van zonnevelden duidelijker te maken.

 

Wat volgde was een pittige discussie tussen. Dat het beleid is vast gesteld in September van dit jaar is volkomen duidelijk, maar het gaat om de uitvoering van het beleid. CAB is daar volkomen duidelijk in, zoek naar alternatieve locaties en laat de open polder ongemoeid. Meerdere alternatieve opties zijn al eerder door ons aangedragen, maar hier lijkt het college en de overige partijen geen energie in te willen steken. Snelle meters maken lijkt hun enige doel, waarbij de stem van onze inwoners niet wordt gehoord..

 

Het was dan ook geen verrassing dat de door ons en het CDA ingediende motie geen steun kreeg van de overige partijen. Volstrekt helder is dat de trein met steun van LHB, VVD, Groen Drimmelen gesteund door de PvdA door dendert en onze inwoners het nakijken hebben. De winst van de avond is dat de motie van de coalitie wel is aangenomen. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar als de partijen zich houden aan hun eigen motie zullen ze vroeg of laat kleur moeten bekennen.

 

CAB lijkt dit zeer onwaarschijnlijk gezien de ontstane commotie onder onze inwoners. Wij zullen het college kritisch volgen de komende weken hoe zij verder met dit dossier en onze inwoners om zullen gaan. Als dit niet tot verbetering zal leiden, zullen wij dit opnieuw aan de orde stellen en mogelijk het vertrouwen in het college opzeggen.

 

 

Ad Buijs

fractievoorzitter CAB