ï

17 januari 2018

 

2 oud-raadsleden maken comeback op plekken 3 en 4 bij Combinatie Algemeen Belang

 

Sarien en Jac.: We hebben er zin in!

Nu de gemeenteraadsverkiezingen er aan komen, krijgt de kandidatenlijst van CAB vorm. Naast de raadsleden Teun van de Steenoven en Ad Buijs komen op plekken 3 en 4 Sarien Hoevenaar en Jac. Praat.

Sarien is gemeenteraadslid geweest in de periode 2006-2010 en burgerlid in de periode 2010-2014. Toch kan zij de politiek niet loslaten en volgt zij deze al jaren op de voet. “Het is voor mij tijd om me weer actief in te gaan zetten in de gemeente politiek en dan is CAB een partij die mij op het lijf is geschreven”, aldus Sarien. Een partij die opkomt voor de belangen van onze inwoners en als dit nodig is, het debat met de wethouder of andere raadsleden niet uit de weg gaat. Ja-knikkers die nee bedoelen zijn er al teveel in de politiek. Tevens vindt zij het belangrijk dat erin de gemeenteraad een evenwichtige balans is tussen zowel vrouwen als mannen die de mening van de inwoners durven uit te spreken. Ze heeft daarom dan ook gekozen zichzelf verkiesbaar te stellen voor Combinatie Algemeen Belang en heeft er enorm veel zin in.

Jac. is in 1994 raadslid geworden. Eerst voor Algemeen Zwaluws Belang en na de herindeling voor Combinatie Algemeen Belang. Vanaf 2006 was hij fractievoorzitter en hij is vorig jaar gestopt om Teun van de Steenoven de kans te geven om gemeenteraadslid te worden. Dat doet Teun zo goed, dat hij nu lijsttrekker is van onze partij. Jac wil graag terugkomen in de raad, omdat hij vindt dat er nog voldoende uitdagingen in onze gemeente zijn waar aan gewerkt moet worden en hij nog vol energie zit om dit op te pakken.

Dat er een lokale partij als Combinatie Algemeen Belang nodig is, blijkt wel als je terugkijkt naar de afgelopen jaren. Zaken waar wij ons hard voor hebben gemaakt is bijvoorbeeld het voorstel om de haven van Lage Zwaluwe te verkopen zonder dat er duidelijkheid was voor de bewoners aan de haven. Combinatie Algemeen Belang was daar faliekant op tegen. Zoals ook de bouw van het AZC, wat gelukkig niet is doorgegaan.Maar ook streden wij voor behoud van de bushalte aan de Abtslaan in Terheijden en realisatie van het scoutinggebouw Zwalaho in Lage Zwaluwe. Voor wat betreft de problemen bij de klimaatbeheersing van basisschool De Schittering blijven wij strijden totdat deze opgelost zijn !! Zo maar wat voorbeelden waar de inzet van Combinatie Algemeen Belang belangrijk voor is of is geweest.

 

Met een politieke groet,

Sarien en Jac.